Відеоблоги

Проведення операцій через РРО постфактум: наслідки

Ви дізнаєтесь:

  1. Що таке фіскалізація.
  2. Коли операції проводяться через РРО.
  3. Якими є наслідки проведення операцій через РРО постфактум.
Оберіть відео для перегляду

4.7(8)

Оцініть відео:

Проведення операцій через РРО постфактум: наслідки

00:02:23

Ірина Губіна

4.7(8)

Оцініть відео:

Якщо своєчасно не встановили РРО/ПРРО, чи можна потім по факту встановлення провести всі операції через РРО/ПРРО, щоб запобігти штрафам?

Ну знаєте, як на мене, от для мене власне, це є топ 1 запитань. Чому? Тому що всі ті суб’єкти господарювання, які тільки починають працювати з РРО, вони, знаєте, ставляться до нього як до обов’язку відзвітуватися перед податковою службою. Ну в певних варіантах воно так і є. Тобто як обов’язок задекларувати свої доходи. Отже, як будь-які декларації, я збираю доходи за певний період і звітуюсь. «Ось, відстаньте від мене».

Слухайте, фіскалізація це зовсім інша процедура. Фіскалізація – це взаємовідносини продавця і покупця в момент реалізації товару.

Слухала, коли готувалася до ефіру, відповіді на запитання податківців стосовно використання РРО і знаєте щодо такого питання, знову ж таки, коментар «нажаль з цим зробити нічого неможна». Навіть якщо ви не провели розрахункову операцію і потім там наторгували на 100 тис. грн і ось ці 100 тис. разом зробили на загальну суму операцію, це вас не врятує від штрафу щодо не проведення кожної конкретної операції через РРО. Тому цю проблему подолати ніяк неможна щоб запобігти штрафам. Цю проблему можна просто не створювати, через проведення операцій через РРО. Тому будь-ласка зважте, що процес фіскалізації це взаємовідносини в межах певної розрахункової операції, а не просто звітування до податкової служби скільки ви наторгували.

***

Залишайте свої коментарі. Будемо вдячні за позитивний відгук! 🤗